Nye indlæg

 

Ny hjul – Iolite

06-08-2018
Jeg har i lang tid være på udkig efter en anden løsning ang. mine hjul. Der er som sådan ikke noget galt med mine carbon hjul, De ruller fint og fejler ikke noget. Der er bare det lille problem at min gl. fælg er kun 22 mm indv. og så stopper festen ved omkring 2.25 i bredden. Og allerede der, er det en stor ballon som ikke har den største stabilitet i sving.
 


Jeg skal ikke til at kører med 2.8” dæk, som på en plus bike. Men jeg ville godt have nogen af de fordele som der er ved den størrelse, med over på min XC-cykel. Dvs. mere kontrol i sving, at kunne mærke cyklen skrider, uden at føle det er ude af kontrol og følelsen af, at cyklen bare æder alle de rødder jeg rammer.
 

Helt kort, så giver en bredder fælg mere kontrol. Dækket vrider sig ikke om på siden af fælgen når jeg presser det. Der kommer et større luft kammer og mere greb i skov bunden. Nok også derfor at nye cykler i sidste par år kommer med bredere hjul. 25mm indv. er ved at være standard på high end cykler i 2018.

Har været langt omkring. Syntes 25mm indv. var for tæt på det jeg havde og 30mm var for meget. De to størrelser kunne jeg ellers finde mange af.
Men tror jeg har fundet løsningen her. Og til en rigtig fornuftig pris.

iolite har lavet et hjul som er 33mm udv. og 27mm indv. Det er indv. ca 2mm mere end de fleste andre kommer med i 2018. Og det var lige det jeg var på udkig efter. Tror helt sikkert jeg vinder mere tid, ved at være i bedre kontrol, end jeg taber ved den ekstra vægt jeg har i de brede dæk. (Kører med 2,35 dæk nu)

Prisen for mine hjul med Hope pro4 nav, var kun 8.200,- og endnu billigere hvis jeg havde valgt dem med DT 350 nav (7.800,-) Det tror jeg ikke findes billigere andre steder.
Og skulle jeg nu være uheldig og ødelægge en fælg, kan jeg få byttet fælgen til halv pris + montering. Det er da god service. Se mere om iolite her.

Begge hjulsæt er vejet med fælgbånd uden skive og aksel
GL. hjul
Roval Control Carbon 22/27mm 1570 g.

iolite 33/27mm 1630 g.

Så det nye sæt er +60 gram, men det er også en del bredere, lavet med messing nipler DT revolution eger.
Kunne godt valgt en løsning så jeg var kommet ned på samme vægt, måske mindre. Men ønsker en løsning som er stabil og holder på den lange bane. Jeg er ikke en lille 62kg MTB flue, men 82kg som godt kan li’ at finde fart i sving. Og så skal der ikke springe eger, for at spare 60 g.
 

Alt i alt så er de her hjul lige det jeg har kiggede efter, fandt dem til et løb, hvor manden ved siden af mig havde netop de her hjul. Nåde ikke at snakke med ham, for starten gik lige som jeg så dem. Fik efterfølgende snakket med ham, og var herefter slet ikke i tvivl. Tak Poul ;-)
Glæder mig som et lille barn til at komme ud og teste de her hjul. Har ind til nu kun kørt ganske få timer på dem. Men på første tur, tog jeg mig selv i at grine højt og tænke, ”det er jo næsten snyd det her”. Jeg kan tydeligt mærke at cyklen skrider i et sving, men har stadig masser af kontrol. Kan virkelig finde fart i de her hjul. Nu skal vi lige starte med at blive rigtige gode venner, og så kommer der for alvor fart i dem tror jeg. Vender tilbage med en test af dem, når jeg har prøvet dem lidt mere.

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

     
    Jakob Weensgaard - En MTB kører | 4400 Kalundborg - Danmark