Nye indlæg

 

S-track vs. Egg Beater

03-02-2017
Jeg har den sidste md/500km prøvet at køre med en anden klikpedal fra LOOK ”S-track”, har i mange år køre med Egg beater, og det kræver sit at blive glad for nye pedaler. Så ved denne sammenligning skal i lige huske at jeg muligvis er lidt farvet af at have kørt så længe med den ene.

Hvorfor jeg skiftede til en anden type? Var som sådan glad for Egg beater og de virkede som de skulle, bare ikke så lang tid af gangen. Har siden 2013 købt 3 nye sæt pedaler og et ukendt antal leje sæt. For de holder bare ikke ret lang tid. Alt fra 3 til 6-7 md. Før man bliver nød til at skifte lejer. Det er ikke godt nok.

Kunne have valgt mange andre modeller, men S-track ligner egg beater meget, og derfor blev det den der skulle prøves som mulig afløser.
 

Kvaliteten på Look virker god, og der er nok ikke den store forskel på dette område. Det krævede lidt tilvænning, men lærte på kort tid at ramme og komme hurtig i dem. De er okay at komme i, når man har jord eller andet under skoen, men dog ikke helt så gode som Egg beater.
S-track pedalen har næsten en krog-form under skoen, og jeg var bange for at den nemt ville kunne fange en lille rod eller lign. Det er dog ikke noget jeg har prøvet på mine 500 km, og nok ikke et stort problem. det ser bare ud som om at den nemt kan fange noget.
At komme bevist ud af dem, kræver en del mere og det har været tæt på styrt mange gange de første par uger.
Desværre kommer jeg ret nemt ud af dem når jeg ikke vil.
Er sikker på at det er et personligt problem, og andre sikkert ikke oplever det samme. Men jeg har bare en tildens til at trække mine hæle ind mod cyklen når jeg tager et sving over 90° eller skal løfte cyklen over en kant. Og at hoppe over eller udover noget, mens skoene slipper er ret farligt. Vil næsten påstå at det er nemmere at komme bevist ud af dem ved at trække foden modsat (ind mod cyklen) når man skal ud.
Da det stadig ikke var blevet bedre efter 500 km blev de droppet. Blev ved med at klikke ud af pedalen og ofte når jeg var lidt presset og man bestemt ikke vil ud. Jeg har nu endnu en gang købt nye Egg beater.....

Der er sket noget nyt med Egg beater i 2017, der er kommet en tætning mere ind mod lejet tættest på pedalarmen og de påstår at der skulle være kommet bedre lejer i nu… Så det må komme an på en prøve, og om 6-7 md. Ved jeg med sikkerhed om det har hjulpet. Skal nok vende tilbage med svar, slut 2017.
 
Update: 25. april 2018 2700km nåede de at kører denne gang, inden lejet på udv. side sprang og pedalen faldt af. Lidt længere end på tidligere model og de har kørt fint rundt lige ind til nu. Så de er blevet bedre, men jeg er ikke imponeret over dem. Det er klart bedre at nålelejet er skiftet ud med et glideleje, det gør at de bliver ved med at dreje rundt i hele levetiden. Rep. kit koster 150-200,- alt efter hvor jeg køber det. Så nu bliver der lavet 2 nye sæt af alle dem jeg har og ligger. Det giver mig pedaler til det næste år for 300-400 kr. Måske jeg prøver at skifte lejet ud med et industri-leje, for at se om det holder bedre?  
 

Sidder du stille med dine fødder er jeg sikker på at S-track er en god løsning.
Er du meget aktiv med dine fødder og flytter dig meget rundt på cyklen ville jeg vælge Egg beater, og så bare håbe på de holder.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Jakob Weensgaard - En MTB kører | 4400 Kalundborg - Danmark