Nye indlæg

 

Skum greb vs. Gummi greb

24-05-2016
Har et lille års tid kørt med skumgreb, og var sikker på at det var vejen frem. Men er nu blevet opmærksom på et for mig nyt mærke. ODI
Jeg vil herunder prøve at sammenligne de to typer.
 
Link til min skum test her.
 

Gummi greb:
Første indtryk da jeg fik mine ”ODI SDG MTB LOCK ON 130MM” var at det ligner kvalitet, og at de måtte være tungere end andre modeller, når der var lock on i begge ender. Så jeg tog køkkenvægten frem med det samme. Vægten var nøjagtig den samme eller lavere end alle de andre gummi greb jeg har og ligger, så 1-0 til ODI.
 

Montering var en fornøjelse, med lock on indvendig og udvendig skal de ikke spændes ret meget for at side urokkelig fast. Har før prøvet at man skal spænde voldsomt for at de vil blive siddende og man bliver nervøs for om den lille bolt kan klare det.
Hvordan er de så at køre med?... De har et fantastisk greb, og de små ringe føles næsten som sugekopper hvis man køre uden hansker. Der er virkelig greb i dem.
 
Styr-propperne er ikke bare en standard plast prop, som man slår ind i røret. Der er lavet et lille spor i "lock on" ringen, hvor ODI proppen kan trykkes i men et tilfredsstillende lille klik. Det føles dejligt når ting bare passer og man ikke skal bøvle med noget.

Sammenligning:
Inden jeg prøvede ODI greb, var jeg sikker på at jeg fremover kun ville køre med skum. Men nu har jeg ændret holdning langt hen af vejen. Jeg ville herunder sammenligne Sram skum greb med ODI Gummi greb.
 
 
Vægt: Sram 83g. - ODI 108g. så klart nok en vægt sejer til skum greb. Tror ikke der er mange som mærker de ekstra 25 gram på styret. Men lidt har også ret.

Greb: Der er stor forskel på et glat skum greb og så over til ODI, men der er ingen tvivl om at jeg har det bedste greb på gummi håndtaget. Eneste fordel ved skum er at det isolere lidt og det vil kunne give lidt varme på en kold vinterdag. Har sjældent problemer med kolde finger, så tvivler på at jeg skifter tilbage igen når det bliver koldt.

Montering: De er begge nemme at sætte på, så her er der ikke den store forskel. Den store forskel ligger i hvor meget der skal spændes for at de sidder fast. Sram skal spændes forholdsvis meget, og jeg måtte efterspænde et par gange før de sad rigtig fast. ODI derimod, sad urokkelig fast allrede da jeg satte dem på og lige ville til at justere den helt på plads. Havde kun lige spændt dem an, og det var nok til at de ikke kunne rokkes en mm. ODI har klart det bedste design hvad det angår.

Holdbarhed: Har kørt lidt over et halvt år med Sram skum. Og de har en lille tendens til at blive glatte i overfladen. Har ikke haft ODI nær så længe, så jeg vil komme med en status om et halvt år ang. holdbarhed. Tvivler dog meget på at de ændre sig i løbet af et halvt år.
Der er ingen tvivl om at der kommer til at være ODI gummigreb på min cykel fremover, virkelig godt greb.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Jakob Weensgaard - En MTB kører | 4400 Kalundborg - Danmark