Nye indlæg

 

Odlo Deuter Provins MTB

16-10-2015
Der er højdemeter nok, når man tager til ”Odlo Deuter Provins MTB” i Holbæk. Og normalt er det ikke lige det som får min til at tilmelde mig et løb. Men aftenen inden løbet, ser jeg på FB at de har bygget et lille hop som en del af ruten. Havde tænkt at jeg bare skulle have en god træning denne søndag, men hoppede lokkede og jeg valgte at køre løbet, som jo ville være god træning med alle de højdemeter.
 


Kom til start fik prøvet ruten af, incl. Det omtalte hop. Alle kiggede og snakkede om det hop. Det bestod af 2 ramper med et gab på ca. 2,5m. En ting var sikkert, man skulle ikke komme for kort ud over det. Kom man for kort kunne man i bedste fald slippe med et fladt hjul og måske en ødelagt bagfælg, og i værste fald en lang pause fra MTB sporten.
 

Der var god mulighed for at komme til skade på det hop, så man skulle være sikker hvis man valgte at køre det. Der var selvfølgelig et loop til alle dem som ikke havde mod på det ( ca. 90% ) og efter mit prøvehop inden start, var min beslutning da også at køre sikkert og ikke tage hoppet. Hoppede alt for langt første gang og lande lidt hård helt uden på den anden side af rampen. Ville jo være sikker på at jeg ikke kom for kort ud over, så den fik gas nok.
Men men, da jeg kom til hoppet på første omgang og kunne se jeg havde mulighed for at hente en gruppe foran ved at køre ud over det, blev mine planer om sikker kørsel hurtig lavet om. Det er bare sjovt at hoppe så jeg endte med at tage hoppet alle 5-6 gange jeg kom forbi.
 

Jeg var rigtig god kørende og tros min start langt nede i feltet, sluttede jeg på en 12 plads. Altid dejligt at have mere at køre med end forventet. Der var ikke start loop, eller der var 50 m græs, inden vi kom ind på en række. Havde ca. 50 mand foran mig og over de næste 5-6 omgange kunne jeg stille og roligt tage dem en efter en. Det er ikke den måde man får den gode placering på, men det er en dejlig følelse at være hurtigere end alle dem man møder og at der ikke kommer nogen op bag fra.
 
Havde ikke kørt mig helt ud under vejs, da jeg var bange for, at jeg som i sidste uge ville gå kold uden varsel. Så da der på sidste stigning inden mål var en lille gruppe som kom lige tæt nok på, havde jeg lidt ekstra at køre med og kunne uden problemer holde dem bag mig.

Super dejlig dag i Holbæk, på et rigtig godt spor. Det er første gang jeg køre løbet og havde en forventning om at det bare ville være grus og tons med en stor bakke vi skulle op og ned af en masse gange. Men det var et lidt teknisk spor med hårnålesving og et par meget korte stejle stigninger som krævede gode eksplosive lår at komme op over. Jeg hyggede mig hele vejen rundt.

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

     
    Jakob Weensgaard - En MTB kører | 4400 Kalundborg - Danmark