Nye indlæg

 

Post Nord 12. September 1. etape

19-09-2017
Jeg er ikke den store landevejs kører, og ejer da heller ikke sådan en raket med smalle hjul. Men igennem mit arbejde fik jeg mulighed for at køre med på første etape af Post Nord rundt fra København til Kalundborg. Det var selvfølgelig en sjov mulighed og jeg var da også hurtig til at melde mig til, selvom jeg ikke havde en racer og aldrig havde kørt i et cykelfelt på landevejen.

Fik hurtig lånt mig til en cykel, så var den del på plads. Hentede den ca. 3 uger inden dagen. Kørte en tur på 60-70 km med kalundborg cykelklub for lige at prøve det af. Og det var nok meget godt…. For min røv var lige ved at falde af, med den sadel der var på. Brugte så ca. en uge på at komme mig og få en normal nummi igen. Aften før den lange tur skiftede jeg så sadlen ud men en velkendt MTB sadel. Altid rart at værer i god tid.

Jeg var med i gruppen som skulle have en snitfart på 30km/t, og som MTB’er lyder det pænt hurtig. (men det er det slet ikke) Vi kom af sted stille og roligt fra København, farten var ikke så høj og det var nok også meget godt. Lå de første 10-20 km nede i bagenden af feltet og der blev kørt meget op og ned i fart og mange kraftige opbremsninger. Der var hurtig et par rygnummer som jeg valgte at holde god afstand til, efter de havde lavet et par store slag fra side til side og ikke virkede til at kende forskel på for og bagbrems.

Meget klogt forslog min makker at vi skulle køre frem blandt de 20 i fronten, og det gav en del ro og jeg følte mig mere sikker. Farten var ikke noget problem og jeg har nu lært hvor meget det hjælper at ligge på hjul på en racer. Havde slet ikke været oppe og have syre i lårene da vi holdte en lille pause efter 90 km. Herefter kom der 3 lange bakker hvor de fleste tog det meget roligt. Selv kunne jeg ikke lade være med at masse lidt på, der skulle ske noget snart, havde siddet og trillet med i over 2 timer nu. Og det er vildt sjovt at ligge alt hvad man kan ned i pedalerne på sådan en racer, den flyver bare af sted i forhold til min MTB. Så var med blandt de 5 første hver gang der var en lang bakke.
 


Turen var 162km og kan ses på dette link. Troede faktisk at jeg ville blive lidt bidt af at køre på racer. Men det var ikke tilfældet og jeg kan så glæde mig over at jeg ikke skal til at bruge penge på sådan en smalhjulet model også. Det at man bare sidder og tramper rundt i samme fart, ikke skal dreje eller lige hoppe over noget, bliver bare for kedeligt for mig.
Socialt var det sjovt, og hvis muligheden kommer igen, gør jeg det nok også igen. Tak for lån af cykel Rune og tak til Novo Nordisk for det gode selvskab på den lange tur.
 

Kategori: 03 Diverse

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Jakob Weensgaard - En MTB kører | 4400 Kalundborg - Danmark