Nye indlæg

 

Kæde olie.

04-06-2014
De første mange år jeg kørte på MTB gik jeg ikke så meget op I hvad jeg brugte af olie og hvordan jeg brugte det. Kæde og tandhjul var en slid del og jeg kørte til det ikke virkede mere og så blev det skiftet. WD40 var min ven, og det blev brugt til mange ting.

De sidste par år er jeg begyndt at gå lidt mere op i hvad jeg bruger og hvordan jeg vedligeholder min kæde. Og WD40 kommer ikke i nærheden af min cykel mere. Der er en grund til at der er noget som hedder kædeolie.
Og nu hvor jeg køre med 1x11 speed, er prisen voldsom høj ved udskiftning, så det blev en helt naturlig interesse at forlænge levetiden på ens kæde og tandhjul.

Har prøvet mange produkter, og ikke alle har jeg været lige glade for. Nogle kædeolier fanger meget støv når man køre, og det siger jo sig selv, at det ikke er godt at have kæden fyldt med små sandkorn som bare gnaver sig ind i alle led.
 
Rengør min kæde med noget kæderens ca. hver 3-4 gang jeg har været ude, alt efter hvordan vejret nu er. Vil ikke bruge kæde rens hver gang, da jeg mener, at det også kan blive for ren. Det er en balance gang mellem at have olie i alle led og at have en hel ren kæde.
 
Her er så mit bedste bud til dato. Den findes i flere udgaver, og jeg har ikke prøvet de andre, så dem ville jeg ikke udtalt mig om.
 

Efter vask, og når kæden er tør, kommer jeg kædeolie på. Når jeg så tager cyklen frem til næste træning, holder jeg lige en klud rundt om kæden og køre den hurtig rundt et par gange. Så er evt. overskydende olie væk og man er klar til at køre.
 

Er meget overrasket over hvor ren min kæde altid er med denne olie, og jeg har ikke følelsen af at min kæde køre uden olie. Efter en lang tur i skoven kommer man hjem med en næsten ren kæde uden grus og sand på. Det er da ret lækkert. Og den må alt andet lige holde lidt længere når den ikke fanger alt det skidt og møg under vejs.
 
Her under er et billede af min kæde, efter min cykel havde været til service og den derfor havde fået noget andet olie på fra værkstedet. Var meget omhyggelig med at tøre kæden af inden træning start, men som det ses fangede den en masse møg til sig, det kan specielt ses på klingen.
 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Jakob Weensgaard - En MTB kører | 4400 Kalundborg - Danmark